Skip to main content

Explicații: Copiii cad în capcana internetului

Explicații: Copiii cad în capcana internetului:

Copiii cad în capcana internetului

Dacă copilăria celor care acum sunt părinți a fost una naturală, nu același lucru putem spune despre copilăria copiilor lor.

Copiii de astăzi petrec prea mult timp în fața calculatorului, tabletei sau smartphone-ului.

Milioane de clipuri video pe YouTube, foarte multe dintre ele făcute de copii, unde prostia este la ea acasă.
 Foarte multe clipuri video de unde copiii se inspiră, doar că modelele nu sunt tocmai modele de urmat.

Jocurile video însă sunt de departe în topul preferințelor copiilor. Cei mai vizați sunt băieții, dar și o mare parte din fete.
Ceea ce mulți părinți nu știu este faptul că jocurile video se aseamănă izbitor cu jocurile de noroc, mintea umană devine repede dependentă.

Citește și:
De ce e bine să citim zilnic

În afară de faptul că jocurile video și clipurile video de pe internet îi fură copilului copilăria ocupând-ui o parte imensă din timp, iar timpul acela face parte din viață, dincolo de acest aspect timpul petrecut pe internet (lumea virtuală) schimbă percepția asupra lumii, iar în unele cazuri poate duce la grave probleme de comportament sau sănătate fizică sau emoțională.

Psihologii au tras semnale de alarmă în mod repetat, dar fără succes.
Sunt mai multe șanse că boala, sindromul ADHD, să apară la copiii ce petrec prea mult timp online în detrimentul petrecerii timpului cu alți copii sau cu părinții.

Comments

Popular posts from this blog

On-line de România

Pe la începutul online-ului în România au existat câțiva oameni care au dorit să creeze site-uri educaționale serioase. Doar că tot în același timp au apărut și reclamele. Reclame online care plătesc pentru poziționare în site. Astfel, cu pași vioi, a început o alergare sprint. Fiecare deținător de site voia câți mai mulți vizitatori pe site-ul sau. Pentru a avea trafic mare pe site, și implicit profit unii au început să folosească mondenități și știri care aveau căutare la public. De asemenea tot felul de tertipule au fost folosite pentru a atrage vizitatori. Și cea mai folosită metodă a fost ( și din păcate se folosește și în prezent - și cel mai probabil se va folosi și în viitor ) titlul. Un titlu care să facă inducă în eroare utilizatorul de internet. Recomandări din Online: Cum să fac un jurnal online Cum să promovezi site-ul ieftin Nu la mișto doar cu umor Ce să aleg între Wordpress și Blogspot Și totuși se învârte precum un titirez

Clica Presei libere

Presă liberă este un concept care te face să crezi că există așa ceva, adică o presă cu jurnaliști independenți. Ar fi fost frumos să fie așa, doar că este doar o expresie. În realitate pe internet apar mereu în primele rezultate și în știrile Google doar site-uri de presă aparținând grupului (clica). Noroc că mai există bloggeri care dețin site-uri (mici ce-i drept) în care libertatea de exprimare se simte acasă.

Explicații: Cum a aparut curcubeul?

Explicații: Cum a aparut curcubeul? : Cum a aparut curcubeul? Curcubeul apare imediat dupa o ploaie de vara, mai cu seama cand Soarele este la orizont. Explicatia curcubelui este simpla, lumina soarelui ce se refracta prin picaturile de apa din atmosfera. Dar cum a aparut curcubeul? Aflați mai multe »