Skip to main content

Explicații: De ce este bine să citim zilnic?

Explicații: De ce este bine să citim zilnic?:  

De ce este bine să citim zilnic?

 Cititul cărților nu prea se mai numără printre preocupările obișnuite ale oamenilor din timpul nostru. Foarte puțini o mai fac și îi felicit pentru asta!
Iată câteva avantaje ale cititului:
1. Cititul dezvoltă imaginația
Când citești un roman îți imaginezi scenele spre deosebire de filme unde imaginea vine gata făcută.
2. Cititul te face să fii mai bun
Citind din ce în ce mai mult începi să înțelegi alți oameni, oameni din alte culturi, cu alte obiceiuri, devii mult mai tolerant.
3. Cititul reduce stresul
Vii stresat de la muncă sau din trafic și intri pe Facebook sau te tolănești în fața televizorului. Mulți oameni cred cu tărie că făcând așa se detensionează. Nimic mai greșit. Științific dovedit cititul reduce stresul, nu audiovizualul.

4. Cititul ajută în relațiile cu ceilalți
Deși nu oricine poate face asta, cititul în grupuri sau cluburi de lectură ajută enorm în relațiile cu ceilalți, atât cu cei din grup cât și restul.
5. Cititul ajută la o comunicare eficientă
Citind înveți fără să îți dai seama cum să te adresezi, cum să formulezi, cum să explici eficient, și chiar să vorbești clar gramatical.
6. Cititul te face mai deștept
Normal. Citind înveți, înmagazinezi cunoștințe.
7. Cititul reduce riscul apariției bolilor mentale gen Alzheimer, Demență sau Senilitate
Nefolosirea minții duce (exact ca și în cazul mușchilor) la atrofierea ei. Cititul este cel mai bun 'fitness' pentru minte.
8. Cititul ține mintea sănătoasă și vioaie
Citind zilnic folosești mintea. Ea este astfel antrenată. Este sănătoasă, vioaie, poate lua decizii bune în timp scurt.
9. Cititul te ajută să înțelegi mai bine orice
Cu cât citesti mai mult cu atât orizonturile sunt mai largi.

Comments

Popular posts from this blog

On-line de România

Pe la începutul online-ului în România au existat câțiva oameni care au dorit să creeze site-uri educaționale serioase. Doar că tot în același timp au apărut și reclamele. Reclame online care plătesc pentru poziționare în site. Astfel, cu pași vioi, a început o alergare sprint. Fiecare deținător de site voia câți mai mulți vizitatori pe site-ul sau. Pentru a avea trafic mare pe site, și implicit profit unii au început să folosească mondenități și știri care aveau căutare la public. De asemenea tot felul de tertipule au fost folosite pentru a atrage vizitatori. Și cea mai folosită metodă a fost ( și din păcate se folosește și în prezent - și cel mai probabil se va folosi și în viitor ) titlul. Un titlu care să facă inducă în eroare utilizatorul de internet. Recomandări din Online: Cum să fac un jurnal online Cum să promovezi site-ul ieftin Nu la mișto doar cu umor Ce să aleg între Wordpress și Blogspot Și totuși se învârte precum un titirez

Clica Presei libere

Presă liberă este un concept care te face să crezi că există așa ceva, adică o presă cu jurnaliști independenți. Ar fi fost frumos să fie așa, doar că este doar o expresie. În realitate pe internet apar mereu în primele rezultate și în știrile Google doar site-uri de presă aparținând grupului (clica). Noroc că mai există bloggeri care dețin site-uri (mici ce-i drept) în care libertatea de exprimare se simte acasă.

Explicații: Cum a aparut curcubeul?

Explicații: Cum a aparut curcubeul? : Cum a aparut curcubeul? Curcubeul apare imediat dupa o ploaie de vara, mai cu seama cand Soarele este la orizont. Explicatia curcubelui este simpla, lumina soarelui ce se refracta prin picaturile de apa din atmosfera. Dar cum a aparut curcubeul? Aflați mai multe »